Met ingang van zondag 25 maart start weer een nieuw seizoen “De Vlinderpaât”.

Het vijfde seizoen alweer.

 

In 2014 is “De Vlinderpaât” gerealiseerd. Een wandelpad vanaf het centrum van Nederweert naar de levende tuin van de Bosserhof. Een wandeling van 1,3 km. De route start bij het zorgcentrum St. Joseph en wordt aangegeven met groene bordjes waar een vlinder op staat.

 

Iedere zondagmorgen gedurende de zomertijd is de tuin van de Bosserhof geopend en bent u van harte welkom om de tuin te bekijken. Ruim 20.000 m2 groot, verschillende hoekjes, kippen, ezels, een stukje bos, een koninginnenpage-kweekkast waar de ontwikkeling van eitje tot vlinder te zien is (zodra het een vlinder is, wordt hij vrijgelaten), ook voor kinderen genoeg te zien.

 

Voor een kopje koffie / thee met een lekkere wafel en een gezellig praatje bent u van harte welkom. We zijn geopend van 10.00 uur tot 12.30 uur en verzorgen ook (gratis) rondleidingen.

'Eergisteren was ik verrast dat in mijn tuin de koninginnepage op de viooltjes zat. Kon de vlinder goed fotograferen. Hij cirkelde rond en zat steeds weer op de bloemen. Ik weet niet of deze vlinder hier in de buurt vaak te zien is?

Het was mooi.'

 

Nelly Peerlings, Budschop

Persbericht Vlinderpaat

11-06-2015

 

Eerst de vogels, toen de vlinders, nu de bijen…….

 

In Nederweert wordt hard gewerkt. Er wordt een bijentuin aangelegd aan de Hoebenstraat.

 

Bijen hebben het moeilijk, het gaat slecht met de bijen in Nederland. Kunnen we

hier verandering in brengen? Een nieuw initiatief is de bijentuin. Op dit moment

nog in aanleg, maar over een maand zal de tuin klaar zijn. Doel is het de bijen naar

de zin te maken. Er worden struiken en wilde fruitbomen gepland. Er komt

een vijver waar de bijen kunnen drinken. Er komen een paar bijenkasten en een bijenvolk.

 

Nieuwsgierig? Loop of fiets er eens langs. Als er iemand aanwezig is, staat er een bordje en bent u van harte welkom om te komen kijken.

 

Persbericht Vlinderpaat

18-03-2015

 

Nu de dagen langer worden, de natuur weer tevoorschijn komt en de vlinders straks weer gaan fladderen, kunnen we weer naar buiten.

 

Iedere zondag van 29 maart tot en met 18 oktober is van 10.00 uur tot 13.00 uur de levende tuin van Bosserhof in Nederweert vrij toegankelijk voor iedereen. Ook op 2e paasdag en 2e pinksterdag, immers deze dagen zijn ook zondagen.

 

Wilt u er even uit en in onze tuin kijken?

Heeft u zin om te zien of er al vlinders zijn?

Samen met uw kind of kleinkind  ontdekken welke dieren er in de tuin leven?

Wilt u een praatje maken? U bent van harte welkom.

Hoe bereikt u ons? Vorig jaar is De Vlinderpaat geopend. Een pad vanaf zorgcentrum Sint Joseph en de ‘Antoniusveste’ naar de levende tuin aan de Bosserstraat 21 a in Nederweert. Langs het pad zijn vlinderstruiken geplant in het openbare groen van de gemeente, bij appartementencomplexen van de woningvereniging Nederweert en bij particulieren in de tuin. Genietend van een pad waarlangs veel vlinderminnende planten staan, loopt u naar de feeërieke tuin van 'Bosserhof". Bovendien serveren onze vrijwilligers voor een klein bedrag een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Kortom: een leuk uitstapje voor iedereen, jong en oud, voor ieder wat wils.

Vlinderstruiken planten op de Algemene Begraafplaats en vlinderstruiken budschop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24-07-2014

Tijdens de onder grote belangstelling geopende  ‘De Vlinderpaât’ konden de aanwezigen met een eigen bijdrage van 4 euro een eigen vlinderstruik kopen. Hier werd door velen gebruik van gemaakt. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd werd nu opgeroepen om op donderdag 24 juli om 19.00 uur samen met de initiatiefnemers Truus van Gog en Lei Reemers 'hun eigen struik' zelf te planten op de Algemene Begraafplaats in Budschop.

 

Er werden maar liefst 80 struiken verkocht en ongeveer 40 kopers kwamen 'hun' struik planten. Er werd ook 1 minuut stilte gehouden voor de vliegtuigramp in Oekraine.

 

Foto's Dion Huiberts voor ©Nederweert Actueel.

Klik hier voor meer foto’s

Feestelijke opening De Vlinderpaât

 

Onder grote publieke belangstelling is zondag 6 juli is bij zorgcentrum St. Joseph in Nederweert De Vlinderpaât geopend. De Vlinderpaât is een wandelpad vanaf het centrum van Nederweert naar de vlindertuin van zorgboerderij Bosserhof en weer terug.

 

Het initiatief van het pad is afkomstig van Lei Reemers en Truus van Gog en is met open armen ontvangen door de gemeenschap van Nederweert. De Vlinderpaât werd geopend door het onthullen van een routebordje door onze burgemeester Henk Evers en mevrouw Leen Konings-Stultiëns (92 jaar). Zij is de peettante van Lei Reemers. “Tante Leen” woont in zorgcentrum St. Joseph en houdt erg van vlinders. Lei en Truus zijn trots dat ze het pad kon openen. Na de opening wandelden de genodigden, bij een heerlijk schijnend zonnetje, via het pad naar De Bosserhof. Op de zorgboerderij van Johanna en André Jacobs werden de gasten in de prachtige tuin getrakteerd op koffie en vlinderkoekjes, deze waren gebakken bij het Openlucht museum Eynderhoof,

 

Het realiseren van De Vlinderpaât is een voorbeeld als het gaat om het benutten van de eigen kracht” aldus wethouder Geraats. Het pad voldoet ook aan de doelstellingen van Buiten in Balans, samen groots, samen doen!

Lei en Truus willen in de toekomst wandelingen organiseren en er zijn plannen geopperd om  ook op Algemene Begraafplaats vlinderstruiken te gaan planten.

 

Foto’s Irene van Wel Fotografie

Klik hier voor meer foto's